Bitwisen Bootcamp on ohjelmistoalan opiskelijoille tarkoitettu työskentelyjakso, jonka aikana he pääsevät osallistumaan oikeisiin asiakasprojekteihin bitwisereiden rinnalla. Työtehtävien lisäksi opiskelijat pääsevät mukaan tapahtumiin, jotka kutkuttavat joko kuntoa tai makuhermoja.

Bootcamp on ollut pidetty konsepti ja se sai hopeaa Vastuullisin kesäduuni 2015 -kilpailun PK-yritysten sarjassa.

Nyt kesä 2017 on ohi ja iloksemme useimmat bootcampiläiset jatkavat bitwisereina – opintojen ohessa. Parhaiten kesäfiilikset kertoo bootcampiläinen itse, joten annoimme näppäimistön yhdelle heistä:

”Tammikuussa 2017 olin malttamaton. Minut oli valittu Bootcampille ja halusin aloittaa työt maaliskuussa. Ensimmäisenä päivänä ahtauduimme kahden uuden työkaverini kanssa HR-tätimme Katjan liian pienelle sohvalle – omasta vapaasta tahdostamme. Tilanne oli humoristinen ja se kuvaa hyvin Bitwisen rentoa työilmapiiriä. Sen suuremmitta alkupuheitta Katja kierrätti meidät toimiston ympäri.

Ilokseni sain huomata, että Bitwiseltä löytyi uusi kuntosali, joka on tullut työpäivien jälkeen tutuksi.

Bitwisellä välitetään työntekijöiden hyvinvoinnista. Kaikki edellytykset siihen on firman puolesta tarjottu.

Hyvänä esimerkkinä jokaisella työpisteellä talossa on sähköpöytä, joka mahdollistaa työskentelyn seisaaltaan. Terveellisten valintojen tekeminen kuitenkin jää työntekijän vastuulle.

Pääsin suoraan oikeaan asiakasprojektiin, kuten melkein poikkeuksetta kaikki uudet työntekijät pääsevät. Bootcampin aikana olen päässyt tutustumaan muutamaan eri projektiin. Suurimpana projektina on ollut automatisoidun CI-ympäristön pystyttäminen asiakkaan ja meidän välille. Opin käyttämään monia itselle uusia työkaluja kuten Dockeria. Nyt viimein olen myös oppinut, miten VIM suljetaan.

Oltuani aiempina kesinä muuttomiehenä ja puhelinmyyjänä Bitwisen Bootcamp oli täydellinen työpaikka aloittaa ura omalla alalla. Rento työilmapiiri mahdollistaa sen, että ongelmien kanssa ei tarvitse painia yksin. Usein omat ajatteluvirheet tajuaakin siinä vaiheessa, kun kysymyksen sanoo ääneen.

Virheitä täällä saa ja pitääkin tehdä, koska niistä ei oppi parane.

Bootcampilla järjestettiin useita koulutuksia, joiden aiheet vaihtelivat testivetoisesta kehityksestä (TDD) softaprojektien myynnilliseen näkökulmaan. Koulutukset toivat alaan aivan uudenlaista perspektiiviä, jota ei koulun penkeillä saa. Kesävitkutinprojekti on perinteinen kesäprojekti bootcampilaisille, jossa pääsee tekemään hieman erilaista ohjelmistokehitystä ja toteuttamaan itseään.

Tänä vuonna teimme Microsoftin HoloLensilla projektia, jossa hyödynnettiin jääkiekkopelistä saatavaa paikkadataa.

Pelien uusintoja pystyi vitkuttimen avulla seuraamaan omalle pöydälle sijoitettavasta virtuaalikaukalosta. Projektissa pääsi leikkimään HoloLenseilla ja samalla oppimaan miten Unityä käytetään. Koulutuksien lisäksi bootcampilla järjestetään vapaa-ajan toimintaa, kuten kyykkää ja peli-tai leffailtoja, jossa pääsee hyvin tutustumaan työkavereihin ja nauttimaan mahtavista tarjoiluista.

Kesän ja Bootcampin päätteeksi on hyvä mahdollisuus jatkaa töissä osa-aikaisena koulun ohella.

Bitwise kannustaa opiskelija-työntekijöitään valmistumaan opinnoistaan. Tästä syystä Bitwise tarjoaa joustavia työaikoja ja ymmärtää opiskelijan arjesta. Suosittelen ehdottomasti hakemaan Bootcampille vuodelle 2018, koska täällä pääsee työskentelemään rennossa ilmapiirissä asiantuntevien ihmisten kanssa. Bootcamp on opettanut minulle yhtä paljon puolessa vuodessa kuin yliopisto kolmessa. Työpaikkana Bitwise on ollut mitä parhain.”

Atte Lamminsalo, bootcampilainen 2017